Съдът освободи срещу гаранция другия обвиняем по делото - Иван Делевски

Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев остава в ареста. Това реши Специализираният съд. Ралев е обвинен за търговия с влияние и искане на подкуп от 60 000 лева от строителен бизнесмен. Съдът освободи срещу гаранция другия обвиняем по делото - соченият за съучастник на Ралев - Иван Делевски.

Според магистратите именно в колата на Делевски разследващите откриват подкупа от 60 000 лв. Съдът постанови, че Делевски може да излезе на свобода срещу същата сума от 60 000 лв. Сигналът за изнудване е бил подаден в началото на годината лично на премиера Борисов. От прокуратурата заявиха, че ще обжалват освобождаването на втория обвиняем по делото.

60 000 лв. искал обвиненият в търговия с влияние кмет на пловдивски район

„Не е малка тази сума. Определението на съда не е окончателно по отношение на паричната гаранция. Но ние сме разочаровани от тази гледна точка, че лицето излиза на свобода и според нас би могъл да повлияе на свидетелите и да затрудни разследването в частта, която ни засяга нас”, коментира Венцислав Фердинандов, прокурор по делото.

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицията обискираха мезонета, използван от арестувания кмет Ральо Ралев. Това се случва след публикация на сайта TrafficNews.bg, който разкри схемата на придобиване на имота от районния кмет.

Униформените претърсиха последния етаж на луксозна жилищна сграда, на покрива на която е разположен мезонет с площ 540 квадрата и терасата със същия размер. На нея има джакузи, японска градина, кътове за отдих и много зеленина.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.