Скъпа ли е услугата?

През последните дни България беше ударена от сериозни бури и градушки, които разрушиха домовете на десетки семейства. Много от тях не са застраховали къщите и апартаментите си, защото нямат финансова възможност.

„Когато попиташ някой защо не застрахова дома си, той отвръща: "Ами, защото нямам достатъчно пари”. Цените на застраховките „Гражданска отговорност” сериозно се увеличиха. Хората обаче продължават да застраховат колите си. За къщите пари явно не остават. За да застраховаш апартамента си, ти трябват около 100 лв. на година или 7-8 лв. на месец. Сумата може да бъде платена и на части. Това не са толкова много пари. Една кутия цигари струва толкова, колкото застраховката на месец”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” експертът по имуществено застраховане Галя Михайлова.

Стряскащи кадри: Mълния удря дърво на улица в центъра на Пловдив (ВИДЕО)

По думите на председателя на Управителния съвет на Българската фасилити мениджмънт асоциация Иван Велков по-евтиният вариант да се справяме с бедствията е превенцията им. „Важно е да се знае кой всъщност стопанисва дадена улица, сграда или река. Има територии със смесена собственост. Това е проблем, защото отговорността започва да се прехвърля”, смята Велков. Той допълни, че грижата за отводнителната система у нас не е качествена.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.