ВМРО направиха заявка за промяна в коалиционния договор

Борба за надмощие в Обединените патриоти - след резултатите на евроизборите от ВМРО направиха заявка за промяна в коалиционния договор.

„Ние ще искаме един преглед на управленското споразумение с ГЕРБ и действие по тези приоритети и цели”, каза Искрен Веселинов, зам.- председател на ПГ на Обединените патриоти.

Към ГЕРБ претенции нямат, но резултатът от евровота показвал по-голяма подкрепа за тях, отколкото за партньорите им от Атака и НФСБ. Затова отношенията трябвало да се преразгледат. Още повече, че според ВМРО в последните 6 месеца диалог в малката коалиция няма.

„Факт е, че в малката коалиция  има проблем”, добави Веселинов. Сега малките формации във властта отново ще търсят общ език, за да се изпълни споразумението. С ГЕРБ имало нормална комуникация.

ВМРО ще иска преглед на коалиционното споразумение за управлението

„Смятам, че е крайно време да излезем от тази тема, а на първо място да установим дали изобщо има желание за партньорство с останалите сили”, допълни той. Дали ще има съгласие- не е ясно.

Още в нощта на евроизборите прехвърчаха сериозни искри и лични обиди между ВМРО и АТАКА. Преди дни обаче от НФСБ обявиха, че проблем няма. „Отношенията са такива, каквито са били досега. От моя гледна точка всичко е нормално”, заяви Валери Симеонов.

Погледнато по-общо, проблем може да се появи с мнозинството в зала, ако се стигне до раздор сред патриотите. Излизането дори и на една от партиите би било изпитание за кабинета и мнозинството в парламента. Все още не е ясно дали и кога ще има среща на малката и съответно голямата коалиция.  Официално никой не коментира темата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.