Според Владислав Горанов става въпрос за експерти и директор на дирекция във ведомството

След скандала с партийните субсидии няколко служители на Министерството на финансите бяха уличени в престъпление. Според ресорния министър Владислав Горанов, става въпрос за експерти и директор на дирекция във ведомството. 

1 ЛЕВ ЗА ЕДИН ГЛАС: „За” и „против” предложението на правителството за партийната субсидия

По думите му, партиите са взели в повече през последните години не заради съзнателни злоупотреби, а заради грешно разчитане на закона. Финансист номер едно оцени контрола върху партийното финансиране като "достатъчно строг".

Бюджетната комисия одобри намаляването на партийните субсидии на 1 лев на глас (ВИДЕО)

„Имената ги знаем, но едва ли са национално значими, за да ги коментираме. Започва се от ниво експерт, после има началник на отдел, има директор на дирекция. Не ми е известно моето име да е там. Може да е там - това знае само прокуратурата. Не съм видял списък на прокуратурата - не са ни канили, викали и призовавали още за обяснения”, заяви Горанов.

„Дори да допуснем, че тълкуванието, което 20 години сме имали на закона, е некоректно, то нито има умисъл, нито има преднамереност - в края на краищата, разходите не ги е направила държавата, правили са ги партиите”, каза още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.