В края на обиколката впечатление направи лекото затопляне на тона между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2

Влакове вместо магистрали е новият приоритет на кабинета. Премиерът отново тръгна на изненадваща проверка, която не беше обявена предварително, но се предаваше на живо във Facebook.

 

Жп инспекцията продължи около 4 часа, а в края на обиколката, впечатление направи лекото затопляне на тона между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

Още рано сутринта премиерът тръгна на жп проверка. Необявена, но щателно отразена на живо във Facebook.

Част от министрите се повозиха на влак. Причината - жп транспортът става приоритет. 

Идеята е постепенно влаковете да изместят асфалта.

В деня на изборите, например, е поставен рекорд - 57 000 автомобила, само по магистрала "Тракия".

„Тракия" стана като „Цариградско шосе” и затова са тези влакове, интермодални терминали. Прехвърляме товарите от тировете на влаковете. След като има такива трасета, значи трябват влакове - към 600 млн. са, ще ги купим”, каза премиерът Борисов.

Минути по-рано, в локомотива финансовият министър беше по-пестелив. 

Освен за влакове, пари ще има и за новите изтребители. А в края на 4-часовата онлайн инспекцията, впечатление направи и лекото затопляне на отношенията между премиера и президента. 

"В последните дни видях пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург", каза още Борисов.  

Имаше обаче и критики. 

"Съжалявам, че върна Закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел. Аз съм добронамерен, защото в изказванията си в Русия и Санкт Петербург абсолютно подкрепи всичко", заяви Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.