Според съдебно-медицинската експертиза по тялото на жертвата са нанесени 97 прободно-порезни наранявания

Окръжната прокуратура  в Благоевград е внесла в съда обвинителния акт срещу бившия футболист Марио Метушев, който уби по особено жесток начин свой приятел, съобщиха от държавното обвинение. Драмата се разигра преди около година в дома на жертвата в Гоце Делчев.

По данни на държавното обвинение двамата са се занимавали с търговия с нарязан тютюн. В началото на миналата година Метушев предложил на приятеля си Красимир Колджиев заедно да превозят 100 килограма от акцизната стока до Шумен. Колджиев обаче отказал.

Бивш футболист уби свой приятел и опита да се самоубие

По пътя спортистът бил спрян за проверка от полицаи, а по-късно и задържан. След като излязъл от ареста, той започнал да подозира приятеля си в предателство.

На 15 юни 40-годишният мъж гостувал на Колджиев послучай празника Рамазан Байрам. След употреба на голямо количество алкохол между двамата избухнал скандал, Метушев взел нож и започнал да нанася удари с него по тялото на домакина му, а след това забил острието в областта на шията си. След това футболистът беше настанен в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че по трупа на убития са нанесени 97 прободно-порезни наранявания. 

Две седмици по-късно окръжните магистрати наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража” на бившия футболист на „Пирин” (Гоце Делчев). Предстои делото да продължи в съда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.