Едното от тях е с фрактура на глезена, а другото временно е загубило съзнание

Две деца са пострадали при инцидент в района на железопътен надлез. Сигнал за случилото се е подаден в сряда около 21.00 ч. на телефон 112 в РУ-Пазарджик. По първоначални данни петима тийнейджъри от село Мокрище минавали през надлеза в селото. Внезапно част от предпазния метален парапет се откъртил от основата и повлякъл след себе си и останалата част от предпазното съоръжение с обща дължина от 27 метра. Трима от тях паднали, а парапетът затиснал краката на едно от момчетата. Незабавно към мястото са изпратени дежурни автопатрули и линейка на Спешна помощ.

Разследват дефектна ли е била гранатата, ранила три деца на празник в Силистра

Те са транспортирани в МБАЛ-Пазарджик. Едното от тях е с фрактура на глезена, а другото е било с временна загуба на съзнание, но без опасност за живота. На мястото е извършен оглед. Предстои да бъдат изяснени причините довели до падането на парапета. По случая се води дознание.

„Докараха три момченца – на 13, 15 и 17 години. Едното е с черепно-мозъчна травма – комоцио, другото е с фрактура на глезена, а третото е освободено за домашно лечение”, обясни дежурния лекар д-р Пламен Крумов.

„Късметът в случая е, че децата са се намирали в началото на надлеза, а там височината е изключително малка – под метър. Ако това се беше случило на средата на пешеходния надлез може би последствията щяха да бъдат фатални”, коментира говорителят на ОД на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според местните жители надлезът не е ремонтиран от 40 години. „А отдолу има къртещи се бетонни отломки, ако минете по надлеза, ще видите колко е опасно”, сподели Мария Пильова.

Стопанин на надлеза е община Пазарджик. от кметството твърдят, че съоръжението било в добро техническо състояние. Преди месец е проверено от няколко институции. Затова подозират човешка намеса. „Ако там е упражнена сила, това е личн мнене, упранена сила и е повлякла един от парапетите, другта са паднали, защото са били заварени един за друг”, коментира Георги Шекерджиев, директор „Общинска собственост, паркинги и охрана“- Пазардик

Полицията и прокуратурата вече разследват инцидента.     

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.