При инцидента пострадаха 2 деца

Опасен надлез или опасна игра? Три деца пострадаха, след като част от метален парапет на железопътен надлез се откърти и повлече надолу преминаващи през съоръжението ученици. Две от ранените деца са в болницата в Пазарджик. Едното за кратко е загубило съзнание, а другото е претърпяло операция на глезена. Децата са без опасност за живота.

При инцидента се е сгромолясала близо 30 метра от предпазната метална конструкция.

Полицията работи по две версии за инцидента. Едната от тях е, че децата са се покатерили върху металния парапет и това е причината конструкцията да се срути. Втората версия е, че става въпрос за корозия на метала.

Три деца пострадаха, след като ограда на жп надлез се срути

„За този инцидент трябва да изчакаме образуваното дознание. Предстои проверка, която ще покаже какви са причините за инцидента. Вероятно става въпрос за приложена сила, която е причинила инцидента. Децата са били 5, част от тях са били на тази площ, която е над парапета”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на "Общинска собственост" - Пазарджик  Георги Шекерджиев. Той допълни, че не знае през коя година е построено съоръжението.  

„Вчера на мястото имаше и други специалисти. Оказа се, че падналите парапети са много тежки. Необходима е специална техника, за да бъдат вдигнати”, каза още Георги Шекерджиев.

Още в петък парапетът ще бъде вдигнат, а на негово място ще бъдат монтирани нови метални ограждания.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.