Полицията пусна негови снимки в Twitter

Германската полиция предупреди мъж, който карал гол мотопеда си, в опит да се разхлади от големите жеги.

Полицията пусна в Twitter две снимки на мъж с мотопед, „облечен“ само с каска и сандали, и предложиха на ползвателите на социалната мрежа да предложат надписи за изображенията.

"Защото сме безмълвни", пишат в поста си от полицията, добавяйки хаштаговете #heat, #safetyfirst и #livingontheedge.

Веднага се изсипали много запитвания дали човекът не е нарушил някакви правила, и полицията изясни, че не е незаконно да обикаляш гол публично, стига някой да не подаде оплакване срещу това.

В южната част на страната, някои жени, които се бяха разположили топлес на река Исар в Мюнхен, се сблъскаха стигнаха до скандал, когато петима напълно облечени охранители се приближиха до тях, за да им кажат да си сложат горнищата на банските, съобщава в. „Зюддойче“.

Няколко други плажуващи наблизо застанаха на страната на жените, като един от тях каза пред вестника: „Свалихме си бикините от солидарност“.

При разрастването на дебата за инцидента, който се случи през уикенда, партията на Зелените отнесе въпроса до градския съвет на Мюнхен.

"За мен това е неразбираемо, защо след като мъжете могат да лежат на слънце голи до кръста, жените да не могат“, каза Доминик Краузе, която е сред инициаторите на дебатите в съвета.

От Християнсоциалния съюз, консервативните баварски съюзници на канцлера Ангела Меркел, застанаха на друга позиция и вместо това внесоха спешно предложение в сряда, изискващо къпещите да си сложат "бански костюми, които напълно покриват основните им полови органи", освен в район, специално определен за нудисти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.