Според министъра президентът е можел да помогне в преговорния процес, защото било "лесно да се критикува и трудно да вършиш работа"

Президентът Румен Радев и военният министър Красимир Каракачанов влязоха в задочен спор заради новите изтребители за армията. Според държавния глава цената на F-16 е над 3 млрд. лева за пълно оборудване. Самолети за 2 милиарда нямало да са ефективни за армията ни, а "ще стават за авиошоу". Радев е категоричен, че разликата до по-ниската цена ще е за сметка на многофункционалните способности, на въоръжение и оборудване и на оперативната готовност на машините.

ЦЕНАТА НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ: 2,2 млрд. лв. е офертата на САЩ

Каракачанов пък е категоричен, че цената за F-16 реално е 2,2 млрд лева. Пред Българското национално радио той коментира, че не разбира защо Радев говори за над 3 млрд. лева, след като още преди 10 дни му изпратили предложението за договор със САЩ. 

Министърът на отбраната допълни, че президентът е можел да потърси контакт с американския си колега и да помогне в преговорния процес, защото било "лесно да се критикува и трудно да вършиш работа".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.