Жителите на града се готвят за протест

Две деца бяха нападнати и нахапани от бездомно куче в Асеновград. Едното от пострадалите момчета е със сериозни наранявания и е прието в болница. Пред NOVA родителите се заканиха да съдят общината, а заради ескалиращия проблем с бездомните кучета в града жителите на Асеновград готвят протест.

Бездомно куче нахапа дете в Хасково

"Цялото беше в кръв и разкъсано. Психически е сринат. Постоянно пищи и само се събужда и вика: "Мамо, кучето до мен ли е? Ще ме нападне ли отново?", каза майката на пострадалото дете - Гергана Гудова.

ШОКИРАЩО: Мъж насъсква питбул с жива стръв пред детето си (ВИДЕО)

8-годишният Митко заедно с още шест момчета се прибирал, когато кучето изскочило на улицата, нападнало го и го повалило на земята.

"Ухото му беше разкъсано. Имаше наранявания по око, на крака му имаше дълбока дупка. По тялото е надраскан. Гледката беше просто отвратителна, наистина отвратителна беше гледката. Детето ме попита дали ще умре", разказва още майката.

Теменуга и съпругът й, които били на балкона на дома си, видели нападението и първи се притекли на помощ.

 “Ако не се е притекъл на помощ, кучето е било готово да го разкъса”, заяви лелята на пострадалото дете Красимира Стамболова.

Питбул нахапа жестоко възрастен мъж (ВИДЕО)

Дни преди този инцидент, същото куче е нападнало и друго дете.

 „Посегнах да го погаля, а то си е помислило, че ще го ударя и ми захапа пръста и крака”,разказва пострадалото дете.

Родителите подали жалби в прокуратурата, общинските власти и полицията. Реагирали служители от приюта в Пловдив.

 „На този етап общината няма приют и затова използва услугите на външна фирма”, каза главният еколог на Община Асеновград – Дора Младенова.

Темата с нападенията на бездомните кучета нажежи страстите в социалните мрежи и жителите на Асеновград готвят протест пред общината.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.