Министърът на туризма обясни, че на водачите, които газят плажовете, глоби може да налага полицията

Въпреки сериозната полемика и негативни реакции в социалните мрежи и медии през последните дни за затъналия джип в пясъка на плаж „Перла”, своеволията на собственици на луксозни возила продължават.

Екип на NOVA се натъкна на автомобил на неохраняемия плаж „Вромос” край Черноморец. В сряда откриваме джип, с пловдивска регистрация, паркиран само на около 3 метра от морето. От собственика на машината успяваме  да разберем  желанието му за максимална близост с водата „Защото е по-близо. Ето тук отстрани има път на плажа”, каза шофьорът на автомобила Георги Христов.

Как скандалът с джип в морето провали републиканско първенство по джет ски?

На въпрос дали е минал през пясъка, за да стигне до водата, той отговаря: „Не, точно оттук се минава”.

Оказа се, че мъжът не е наясно с полемиката и коментарите, породили се след затъването на джип, опитващ се да пусне на вода джет на плаж „Перла”. Водачът на джипа доброволно напусна паркомястото си върху пясъка с машината, като за да излезе от плажа, отново премина през него.

Министърът на туризма обясни, че на водачите, които газят плажовете, на наематели или концесионери глоби може да налага полицията.

Глоба от 6000 лв. може да получи концесионерът на плаж "Перла"

За тези, които паркират върху пясъка на неохраняеми плажове, за да са по-близо до морето  глоби няма, но пък други летовници недоволстват от действията им.

Къмпингуващият Димо Вълчев коментира навика на българина да слиза до водата с кола: „Не е от най-хубавите му черти, трябва да се опазва природата, дюните, плажът, морето, а и всичко. Техниката не е за тази цел”.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.