Реконструкцията на булевард „България” се забави със седмица

Все още не е ясно кога ще приключи реконструкцията на улица „Иван Вазов” в центъра. Официално тя започна през февруари тази година. Отсечката от 600 метра е разкопана още от миналото лято. Общината ще решава дали да наложи глоби.

ЛЕТНИ РЕМОНТИ В СОФИЯ: Реконструкции в столицата ще причиняват задръствания

„Иван Вазов” е малка улица с много инфраструктура. Ние настояваме пред строителя да приключат максимално бързо това, което са започнали. Това което имаме като уверение е, че до средата на август трябва да са приключили с всичко”, посочи зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов.

До края на август трябва да свърши и ремонтът на тунела в квартал "Младост," който свързва булевард „Александър Малинов” с Околовръстното.

Фандъкова: От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“

Реконструкцията на булевард „България” се забави със седмица заради дъждовете. Строителят ще навакса с времето и се очаква тежката техника да се изтегли от трасето до първия учебен ден.

„Аз съм категорична и настоявам, че трябва да се работи спрямо всички технологични изисквания. Сутринта проверих как стоят нещата, защото до края на тази седмица трябва да приключи работата в едното платно, до събота трябва да бъде обърнато движението”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.