Когато са при баба и дядо, те се пренасят в един различен свят

Помните ли лятото при баба и дядо? Глезят ли родителите ни повече внуците си, отколкото са ни глезели нас? Има ли сблъсък във възпитанието и караме ли се с родителите си за децата ни?

При баба и дядо (независимо дали в съседния квартал, град, село или море) детето се сблъсква със съвсем друг манталитет и начин на възпитание, пише "Дарик нюз".

Летните свалки - полезни или вредни?

Децата са много щастливи

Не, не защото им се разрешава всичко, но определено им се дава доста повече свобода във всяко отношение. Например, повече сладолед и други не толкова полезни храни.

Снимка: iStock

Бабите и дядовците обожават внуците

Това, което навремето майка ви и баща ви не даваха на вас, сега го дават на внуците…многократно. Даже може да се каже, че към тях са меки като памук. Доста странен феномен, но е неоспоримо. Въпреки това децата имат нужда да „отпуснат синджира“, както се казва.

Любовта към корените

Когато децата са при баба и дядо, научават много повече за фамилната история. Признайте си – супер интересно е! Това ги учи да уважават йерархията в семейството.

Най-освежаващите летни коктейли (СНИМКИ)

Бабата и дядото имат време

А това им дава много повече възможност за гушкане и за отделяне на внимание на детето, както и да прекарват повече време с тях, а защо не и да предадат някой и друг занаят.

Снимка: iStock

Радвайте се

Истината е, че децата, колкото и да им липсвате, си прекарват чудесно с бабите и дядовците. Не защото не им липсвате, а защото това за тях е цял нов и любопитен свят за изследване. Не се депресирайте, ако на следващия ден ви звъннат и ви кажат, че те не плачат за вас и не искат да си ходят.

Информация: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.