Вижте с какво можете да се разхладите в горещи вечери

Лято е! Време е за море и приключения. Но в жегите определено се нуждаем и от освежаващи напитки. Ето и някои предложения за приятни летни коктейли.

Куба Либре

Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата.

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? Ако да, то знайте, че през 1938 г. Карлос Херера е направил коктейла за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Марджъри Кинг, която била алергична към повечето от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Космополитън

Има различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои той е бил създаден в Сан Франциско, според други - в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техният град е родното място на напитката. 

Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома, е перфектната лятна напитка с ниско съдържание на алкохол.

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е идеалната комбинация за горещите летни вечери.

ЗА ЦЕНИТЕЛИ: 12 коктейла, които трябва да опиташ (ГАЛЕРИЯ)

Лилав коктейл - хит сред младежите

Пълнее ли се от коктейлите?

Английската кралица пие по 4 коктейла на ден

Коктейл с боб и наденица, пеещи папагали и още любопитни кадри от мрежата (ВИДЕО)

В Хавана забъркаха рекордно голям коктейл "Куба либре"(ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.