Ще плащаме ли повече за храна в хотелите заради свинската чума?
Без свинско на шведските маси в хотелите! Заради чумата по прасетата все повече ресторантьори и хотелиери намаляват свинското месо и колбасите от менютата в ол инклузива.
„Има увеличение на доставните цени – около 60 до 80 стотинки на килограм. Това увеличава крайните цени на продукта”, заяви Кристиан Рамналиев – хотелиер. „Колеги хотелиери вече са взели мерки, като са повишили цените. Другият начин е да се намали разнообразието на свински продукти с техни заместители”.
Българските колбаси поскъпнаха с почти 15%
Колко ще поскъпнат порциите за туристите и с какво ще заменят свинското на шведската маса – гледайте във видеото.
Вашите сигнали и предложения за теми очакваме на georgi.georgiev@ntv.bg и Facebok страницата на рубриката „На твоя страна.
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.