Димитър Стефанин заминава за Австрия с един куфар и живее в хостел, без да подозира, че ще стане звезда

Танц по вертикала в страната на валса. Димитър Стефанин заминава за Австрия с един куфар багаж и живее в хостел, без да подозира, че един ден ще танцува със звездите и ще стане звезда. Сънародникът ни участва в два сезона на „Денсинг старс”. Макар да не вдига купата на победителите той успява да плени сърцата на австрийската публика.

„Малко преди първи клас майка ми ме записа в училище по танци. В началото аз не исках да танцувам, а като всяко дете просто исках да си играя на улицата и да излизам с приятели. Тогава майка ми ми каза, че ако не искам да танцувам трябва да отида при учителя си и да му кажа. Аз обаче имах голям респект към него и никога не успях да му споделя, че искам да приключа. След 3-4 години пламъкът вече гореше в душата ми”, разказва Димитър.

Атанас Месечков – за семейството и танците

Младият мъж определя предаването „Денсинг старс” като влакче и на ужасите, но и като най-хубавото, на което се е качвал някога през живота си. „Нещо уникално. Едно много красиво, но и изтощително преживяване. Първото ми участие беше през 2017 г., когато партнирах на известна водеща в радиото. През 2019 г. отново започна предаването и ме повикаха да работя като професионален танцьор и да правя хореографиите”, каза танцьорът.

„България ми липсва. Знам, че един ден ще се прибера в нашата страна това, което съм научил по света ще го приложа и при нас. Искам да помогна на младите хора да се развиват в България, а не да излизат в чужбина. Изкуството винаги ще го има и ще трябва на човек”, завършва Димитър Стефанин.  

Повече от разговора с Димитър Стефанин гледайте във видеото. 

Репортер: Драгомир Танев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.