В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет, каза депутатът

Нови преговори с ГЕРБ и нов формат на патриотичната коалиция между НФСБ и ВМРО. Това ще поиска Валери Симеонов. Депутатът и бивш вицепремиер вижда сериозни проблеми в икономиката на страната, които налагали спешни разговори с партията на Бойко Борисов.

Равносметка: Какво свършиха депутатите през изминалия политически сезон?

„В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре”, заяви Валери Симеонов.

Според Симеонов, Цветан Цветанов успешно пазел територии на ГЕРБ в страната, където сега ДПС можели да си върнат избирателите.

"ДПС, за съжаление, доста мащабно възвръща позициите, които беше загубила точно по времето на Цветанов и интересно ми е какъв ще е резултатът от местните избори сега в тези смесени райони", каза Симеонов.

Според бившия вицепремиер трябва да се вземат спешни мерки в енергетиката, туризма и справянето с африканската чума.

„България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации", каза Симеонов.

Симеонов: БСП искаха да унижат шефа на КПКОНПИ

"Няма да ви говоря и за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума.Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица”, каза още той.

Симеонов намекна и за евентуална нова патриотична коалиция, която да смени настоящата, от чието управление скоро беше изваден Волен Сидеров. 

 

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.