Той в момента работи по предпоследната книга от поредицата "Ветрове на зимата"

Джордж Р. Р. Мартин е доволен, че сериалът „Игра на тронове“ е приключил, тъй като сега може да се фокусира върху писането на книги и приключването на поредицата „Песен за огън и лед“, съобщава „Контакт мюзик“, цитиран от БГНЕС.

Хитовата сага на HBO, която приключи след осем сезона по-рано тази година, е базирана върху романите на 70-годишния американски писател. Но макар сценаристите да взеха голяма част от написаното, в един момент сюжетът им се отклони от авторовия текст.

В момента Джордж Р. Р. Мартин работи по шестата и предпоследна книга от поредицата „Ветровете на зимата“, и трябва да започне да пише седмата – „Мечта за пролет“. По думите му сега, когато сериалът е приключил, той не чувства толкова голям натиск да приключи, което го е направило по-продуктивен.

Финалът на "Игра на тронове" няма да бъде преправян

„Имаше известен период – може би няколко години, през които можех да завърша книгата, можех да остана в шоуто за още няколко години, но стресът беше огромен. Не мисля, че това беше добре за мен, защото единственото нещо, което можеше да ме вдъхнови, ме забави страшно много“, каза писателят.

„Всеки ден сядах да пиша и дори, когато имах добър ден, а добър ден за мен е написването на три или четири страници. Чувствах се ужасно, защото си мислех: „Боже мой, трябва да завърша книгата. Написал съм само четири страници, когато трябваше да напиша 40“, заяви Мартин.

По думите му приключването на сериала е било доста „освобождаващо“. Според него края на телевизионната сага, който получи доста смесени реакции от фенове, някои от които не особено ласкателни, няма нищо общо с неговото виждане за края на книгите. Авторът беше категоричен, че макар шоуто да е базирано на работата му – двете неща „са съвсем различни“. „Шоуто и книгите ми са близки, свързани са, но са две съвсем различни неща. Близостта им не променя нищо“.

И още:

Последният епизод на „Игра на тронове” постави нов рекорд

Стивън Кинг се застъпи за финалния сезон на "Игра на тронове"

Как поредицата „Игра на тронове” се превърна в индустрия за милиони?

Американски професор разкри на какво ни учи „Игра на тронове“

Българинът, който прави музика за "Игра на тронове" - за игрите и битките (ВИДЕО)

Почина гигантът от „Игра на тронове” Нийл Фингълтън

Почина звездата от "Игра на тронове" Питър Вон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Увреждат ли детските мозъци "Игра на тронове", Хари Потър и "Игрите на глада"?

Сгодени ли са Джон Сноу и Игрит в истинския живот? (СНИМКИ)

Колко ще получат звездите от "Игра на тронове" за седмия сезон?

Какво да ядем, докато гледаме „Игри на тронове”

Хакери искат откуп от създателите на "Игра на тронове"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.