Осмият и последен сезон на хитовата сага беше посрещнат със смесени реакции от феновете

Изпълнителят на ролята на Джон Сноу Кит Харингтън в сериала "Игра на тронове" вярва, че краят представя истинската му същност, предаде БГНЕС. Краят на хитовата сага на HBO, чийто осми и последен сезон приключи в началото на годината, в който героят на Харингтън убива своята леля и любима Денерис Таргариен, след като тя превзема Железния трон с дракона си, беше посрещнат със смесени реакции от феновете.

Актьорът вярва, че краят на хитовата сага е реалистичен, тъй като показва „динамиката на дисфункционалното семейство“ на Джон и Денерис.

„Преди време беше казано, и аз съм съгласен с това, че „Троновете“ всъщност са разказ за дисфункционалните семейства. Те са за майките, братята и сестрите, но и за това как кръвните връзки ще се отразят на решенията, които вземаш. Това е върховният избор, който трябва да направи Джон. Той се изправя срещу някой, когото обича като мъж, който е свързан с него, но лоялността му е към хората и онази част от света, в която са корените му, към хората, които са го отгледали“, заяви Кит Харингтън.

Кит Харингтън влезе в клиника заради края на „Игра на тронове“

„Това е ужасният конфликт в една връзка: „Да остана или да си тръгна?“. Всички е трябвало да вземем подобно решение в един момент от живота си… но в случая е намесен нож“, допълва актьорът.

Харингтън заяви, че той и Емилия Кларк, която играе ролята на Денерис, са прекарали три седмици заедно, за да заснемат финалните сцени с Майката на драконите, и призна, че „емоционалният смут“, през който е преминала двойката, е бил „изтощаващ“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.