Темата коментират теньорът по тенис Радослав Каратанчев и финансистът Владимир Каролев

„Това е един исторически успех. За Григор Димитров това е един от най-добрите му резултати”. Това заяви теньорът по тенис Радослав Каратанчев относно победата на Димитров в схемата на сингъл от Откритото първенство на САЩ, с която за първи път в своята кариера той се класира за четвъртфиналите.

„С Григор и с баща му имам специални отношения. Баща му отвори вратите по пътя на тениса за нашата фамилия. Когато Сесил беше малка, той ми помогна, той ме посрещна. Аз отивах в друга държава с дете, не говорех добре английски. Те ми помогнаха. Това е много рядко за средите на тениса”, разказа още той в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Гришо се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ

„Това наистина е огромен успех. Не се знаеше ако Димитров играеше с Борна Чорич дали щеше да го победи, но вероятно щеше”, коментира финансистът Владимир Каролев.

„Имам контакти с част от екипа на Григор Димитров. Познавам го много отдавна. Знам какво означават усилията, какво е да ставаш в 5 часа сутрин и да не правиш нищо друго освен да тренираш”, каза още той.

По думите му той е знаел отдавна какъв е проблемът на Григор Димитров с рамото му. "Когато беше в страхотна форма и можеше да бие в Ротердам миналата зима, той получи през нощта страшна криза, но не на рамото, а от грип. Вдигна много висока температура. Е как ще играеш така?!”, коментира Каролев.

„Много е неприлично всеки един неуспех да се определя с думите „Ето го този, нищо не играе”. Това е един огромен труд и все пак това е и индустрия. Никога не сме имали такъв успех. Може би много отдавна трябваше да имаме подобни светила в родния тенис”, посочи Радослав Каратанчев.

Гришо ще играе срещу Федерер на четвъртфинала на US Open

„Именно нашата народопсихология с този нешовинизъм, който се среща у нас играе една много лоша роля. Сърбите, например, благодарение и на тяхната реклама са познати в цял свят”, категоричен бе той.

„Мисля, че критиката към Григор идва от два типа хора. Едните са неуспешни спортисти и тенесисти. А вторите, не го наричам народопсихология, но може и да е, използват сякаш фразата „Когато победя – съм героят на България. Когато загубя съм онзи, със слабата психика”, заяви Владимир Каролев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.