Премиерът отказа конкретен коментар, докато не стане ясно точното разпределение на ресорите

Все още няма яснота кой ресор ще получи България в новата Европейска комисия и, докато това официално не стане ясно, темата няма да бъде коментирана. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по откриването на обновена сграда на Националната спортна академия.

Откриха модерна учебна база на НСА в центъра на София (ВИДЕО)

„Докато не се сглобят всички ресори, е грешно да се говори, защото все някоя държава ще отреагира. Аз съм убеден, че ще имаме ресор, който хем ще ни харесва, хем е модерен, хем ще е достоен за България и с поне три пъти по-голямо финансиране от досегашния. Това мога да кажа към днешна дата”, заяви министър-председателят.

Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на модернизирането на учебната база на Националната спортна академия "Васил Левски", съобщи пресслужбата на кабинета.

Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт. "В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави премиерът.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора.

Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.