Камери за видеонаблюдение са заснели станалото

Вандали счупиха уличните лампи на нова детска площадка в бургаския квартал „Възраждане". Камерите за видеонаблюдение са заснели случая, който е станал на 23 септември около 17.00 ч.

На записите се вижда как няколко младежи чупят лампите на уличното осветление с топка.

„В един момент топката е изритана към лампата и тя, както се вижда е счупена. После сякаш се случва нещо с едната камера. Моите служители ще проверят дали е имало някаква интервенция върху нея”, заяви Андрей Рунчев от Община Бургас.

Вандал повреди статуята "Атакуващия бик" на "Уолстрийт" (СНИМКИ)

Специалистите от общината все още не са изчислили колко ще струват нанесените щети. Неудобството остава за живеещите в околните блокове, за които пътеките до площадката ще останат тъмни поне няколко дни.

До сряда вечерта в общината не е постъпило обаждане от родителите на момчетата, с искане да покрият щетите по счупената улична лампа .Ако до края на седмицата няма реакция от страна на родителите, записът ще бъде предаден на полицията.

Междублоковото пространство е облагородено от общината с европейски средства.

Само за 2 години, откакто е изградена спортната площадка, камерите са заснели три вандалски акта в района. Затова и в общината ежедневно преглеждат записите.

„Всяка седмица имаме нарушаване на обществения ред, включително и вандалски актове”, поясни Рунчев.

На територията на Бургас към момента функционират над 850 камери за видеонаблюдение.

В началото на август една от камерите засне двама младежи, които разбиха монетника на Морското казино и откраднаха монетите в него. Те бяха задържани от полицията, а в момента срещу единият от крадците е повдигнато обвинение.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.