Двубоят се игра на стадион „Младост” в Подгорица

Черна гора и България завършиха 0:0 в европейска квалификация от група А. Двубоят стартира с 21,45 часа на стадион „Младост” в Подгорица, предаде Gong.bg.

Равенството означава, че и двете държави няма да се класират на Евро 2020 през квалификациите за турнира и ще се надяват на пресявките на турнира за Лигата на нациите.

България определено започна по-добре мача и в първите десет минути създаде две много добри възможности, едната от които бе стопроцентова. Първи към вратата на Черна гора стреля Кристиян Малинов, който се оказа на точното място след разиграване от корнер, но ударът му от 18 метра бе твърде неточен.

В  7-ата минута на стрелкова позиция се озова Галин Иванов. След отлично включване на Антон Недялков по лявото крило, топката бе центрирана в пеналта, където Иванов бе оставен непокрит и стреля силно с левия крак, но прати топката в тялото на вратаря Петкович.

Още в следващата атака родните национали стигнаха до пряк свободен удар в половината на домакините, а след последвалото центриране, топката стигна до Марселиньо, който от трудна позиция я прати в аут.

Първият точен удар в българската врата дойде едва в 21-ата минута, когато Владимир Йовович потърси изненадата и реши да стреля от далечна дистанция, но изстрелът му не затрудни Пламен Илиев, който улови без проблеми.  

В следващите минути играта доста се накъса, като преобладаваха нарушенията в центъра на терена. Все пак постепенно тимът на Красимир Балъков отново взе инициативата и стигна до няколко много добри положения пред вратата на Даниел Петкович.

При една от тях Божидар Краев дори успя да вкара топката в мрежата, но съдийската бригада от Швеция правилно отсъди засада на нападателя.

Футболистът на португалския Жил Висенте имаше още две отлични възможности, но при едната стреля в тялото на защитник, докато при другата ударът му по диагонала не попадна в целта.

Няколко минути преди почивката домакините трябваше да извършат принудителна смяна, след като капитанът на тима Стефан Савич получи контузия и не успя да продължи срещата.   

Второто полувреме определено започна по-силно за домакините. Още в първите няколко минути футболистите на Черна гора затрудниха максимално на два път Пламен Илиев, който трябваше да се намесва решително.

Първо Владимир Йовович се оказа на отлична позиция, но късметът покри българския тим. След отлични действия на Бойевич отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле и след като премина през купа от играчи, стигна до Йовович на далечната греда. Футболистът на домакините стреля незабавно, но Пламен Илиев показа рефлекс и изби топката.  

В следващата атака Илиев бе тестван отново, но този път успя да отрази изстрел и на Сеад Хакшабанович.

ЧЕРНА ГОРА – БЪЛГАРИЯ 0:0

Стадион: Градски, Подгорица

Рефер: Андреас Екберг (Швеция)

Черна гора: 1. Петкович, 2. Секулич, 4. Н.Вукчевич, 5.Лагатор, 11. Бекирай, 15.Савич, 16.Йовович, 17. Хакшабанович, 21.Болжеич, 22. Симич, 23.Марушич

Селекционер: Фарук Хаджибегич

България: 23.Илиев, 3.Занев, 4.Пашов, 5.Димитров, 14.Недялков, 16.Малинов, 18.Иванов, 17.Марселиньо, 12.Краев, 10.Попов, 9.Вандерсон

Селекционер: Красимир Балъков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.