Те бяха публично отворени в Министерството на здравеопазването

Трима кандидати влизат в надпреварата за изграждане на Национална детска болница. Офертите за проектиране и строителство на бъдещото лечебно заведение бяха отворени публично. Специална комисия има срок от 40 дни, за да ги разгледа. Максималната сума за изграждането на лечебното заведение е почти 95,5 млн. лева.

Лекари специализанти на протест (СНИМКИ)

През 2018-та здравният министър обеща, че детска болница ще има и тя ще бъде в карето на МБАЛ „Александровска”, където преди повече от 40 години е трябвало да бъде построено лечебното заведение. Строежът е замразен от десетилетия и от доста време е любимо място за опасни селфита.

Ананиев: 200 млн. лв. ще влязат в здравеопазването чрез увеличение на цените на клиничните пътеки

Предложения по обществената поръчка са постъпили от: Дружество по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) „Детска болница-София“ (участници в обединението са „Климатроник“ ЕООД и Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ Проес Консулторес СА), Дружество по ЗЗД „Детско здраве“ (участници в обединението са „Главболгарстрой“ АД, „ГБС-Пловдив“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД) и Обединение „Здраве за децата на България“ (участници в обединението са „Трейс Груп Холд“ АД, „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, „Монолит“ АД и „Инжпроект“ ООД).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.