Темата коментират спортните журналисти Деян Веселинов и Гено Даскалов

„Доколкото разбрах от свои и публични източници, някои от провинилите се на стадион "Васил Левски" са влезли на стадиона, облечени като стюарди. За мен, като човек прекарал доста часове по стадионите, това е напълно преднамерен акт. Това обаче не е нещо ново по българските стадиони. В случая група от 20-30 души са правили именно неща, които могат да прекъснат мача". Така спортният журналист Деян Веселинов коментира скандалите и расистките прояви около мача България-Англия. „Въпросът е къде са били СДВР и МВР и защо не са проверили личните документи на тези момчета”, коментира още Веселинов. „Всичко започна от първия ни мач с Англия, който беше преди месец. След него започна една английска фиксация по темата за расизма", каза още той.

СЛЕД СКАНДАЛА С МАЧА: Единственият обвинен твърди, че го объркали с близнака му

„Много е трудно да кажем дали това беше преднамерена акция. Във всички зони на стадиона е имало скандирания. Ако се върнем на мача на „Уембли” и гостуването на България, там е имало прояви на расизъм и дискриминация спрямо българите от английски привърженици. Това не се дискутира. Българи, живеещи в Англия и присъствали на стадиона, го заявиха пред нашите медии. Тогава обаче не се обърна голямо внимание. На практика, тези прояви на расизъм доведоха до оставките на Борислав Михайлов и на Красимир Балъков”, смята спортният журналист Гено Даскалов.

Балъков, Михайлов и целият Изпълком подадоха оставки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двамата журналисти коментираха и дали оставките в БФС ще доведат до промяна и нова посока, в която да поеме българският футбол.

„Стигнахме до един исторически момент или по-скоро до възможност за рестарт в българския футбол. Въпреки че се случи по най-абсурдния и странен начин, трябва да се възползваме от тази ситуация”, каза Веселинов.

„Може би това наистина е шанс, но не трябва да забравяме, че не е президентът този, който еднолично управлява БФС. Това се случва и от Изпълнителния комитет, в който има 15 членове”, посочи Даскалов.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАСИСТКИЯ СКАНДАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.