Младен Владимиров коментира случая със задържането на мигранти, заподозрени в изнасилване на момиче в София

Институциите запазиха мълчание, след като двама афганистанци бяха обвинени, че са изнасилили непълнолетно момиче. Заподозрените от своя страна твърдят, че случилото се е било доброволен акт. Те са настанени в Центъра за бежанци във "Военна рампа", а жертвата - в център за деца от семеен тип. Темата коментира детският психолог Младен Владимиров в ефира на "Здравей, България". Той препоръча институциите да дадат обяснения и да има по-строг контрол в местата, където се отглеждат непълнолетни.

Разследват непълнолетни мигранти за изнасилване на момиче в София (ВИДЕО)

„Няма никакво значение дали са афганистанци или българи. Законът за закрила на детето е определил ясно, че има вечерен час за деца и те трябва да го спазват. В случая и едните, и другите са нарушили вечерния час, така че няма да коментираме това кой носи отговорност”, посочи Владимиров.

Двама 70-годишни са арестувани за блудство с 13-годишно момиче в Разлог

„Защо всеки път, когато има подобни напрягащи ситуации, всички се скриваме? Защо не приемем, че някъде сме сбъркали и да се опитаме да решим проблема? Липсата на комуникация по случая ще доведе до спекулации, че някой не иска да поеме отговорност. Трябва да кажем нещо много важно: децата и тийнейджърите могат много лесно да избягат от институциите и от биологичните си родители, това се случва често”, допълни психологът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.