Той се появи през второто полувреме и отбеляза хеттрик

Пари Сен Жермен разгроми Брюж с 5:0 в Брюксел в двубой от трети кръг на груповия етап на Шампионската лига. Нападателят на парижани Килиан Мбапе се появи на терена в 52-ата минута и стана автор на три гола, съобщава БГНЕС.

Второто му попадение бе за него 15-о в турнира. С това Мбапе на възраст 20 години и 306 дни стана най-младият футболист, достигнал границата от 15 гола в Шампионската лига. Той подобри постижението на Лионел Меси, който реализира 15-ия си гол в най-престижния европейски турнир на възраст 21 години и 288 дни. Преди Меси рекордьор бе Раул (22 години и 163 дни).

Меси с трета поредна „Златна обувка“ (СНИМКИ)

Мбапе също така стана четвъртият футболист в историята на Шампионската лига, автор на хеттрик, след като е влязъл като резерва. По-рано това са правили само Уве Рьослер (Кайзерслаутерн, 1998), Валтер Пандиани (Депортиво, 2001) и Хосеба Йоренте (Виляреал, 2008). На 20-годишна възраст Мбапе записа името си и като най-младия французин в цялата футболна история, оформил хеттрик в евротурнирите. Рекордът досега принадлежеше на Жан-Пиер Папен, който през 1985 г. вкара три гола в Купата на УЕФА на 21-годишна възраст.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.