Разградчани запазват шансове за класиране напред в турнира

"Еспаньол" нанесе първа загуба на "Лудогорец" в груповата фаза на Лига Европа. Испанският тим победи българския шампион с 0:1 в мач от третия кръг. Двубоят се изигра пред препълнените трибуни на стадион „Лудогорец арена” в Разград, на който присъстваха около 11 000 зрители, пише Gong.Bg.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Мачът започна доста спокойно, като в първите няколко минути двата тима не предприемаха сериозни рискове. Гостите от Барселона успяха да стигнат до два поредни корнера пред Пламен Илиев, след които обаче не последва точен удар в неговата врата.

Снимка: uefa.com

В 13-ата минута обаче домакините допуснаха грешка в отбрана, която бе наказана моментално.

След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на разградчани. Там Кампусано успя да надбяга Рафаел Форстър и стреля покрай Пламен Илиев, за да открие резултата.

В заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя противник. Марселиньо пробва да изненада стража на гостите с далечен удар в 42-ата минута, но след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото изпълнение дойде и най-чистата ситуация за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крак, но защитник на "Еспаньол" изчисти пред голлинията.

Така първата част на „Лудогорец Арена” приключи с минимална преднина на гостите от Испания.

Второто полувреме започна доста вяло, като в първия четвърт час след подновяването на играта двата тима не успяха да отправят нито един точен удар към една от двете врати.

Първата смяна в мача дойде в 59-ата минута, когато Станислав Генчев реши да вкара Якуб Швиерчок, за да поведе атаката на „орлите”. Той замени Джоди Лукоки.

В 71-ата минута Антон Недялков се нагърби със самостоятелна акция отляво и бе много близо да застраши сериозно противниковия страж. Левият бранител проби много добре, преодоля защитник на Еспаньол и веднага стреля с десния крак, но над вратата.

Малко по-късно Мавис Чибота също реши да действа индивидуално. Нападателят премина между двама бранители на гостите и стреля от границата на пеналта, но изстрелът му не се получи и не затрудни вратаря на противника.

Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Хави Лопес си изкара два бързи жълти картона, вторият от които за грубо нарушение срещу Стефан Баджи в 88-ата минута, за което капитанът на "Еспаньол" получи червен картон. "Лудогорец" не се възползва от числения си превес в малкото време до края и загуби от предпоследния в Ла Лига.

"Еспаньол" е много добър отбор с класни изпълнители. Имахме слаби и силни моменти. Те използваха първата грешка, която допуснахме. Ситуациите, които имахме пред вратата им, не ги изиграхме, както трябва, за да вкараме гол. Стартирахме много добре, така че една загуба не променя нищо. Играем за победа и се надявам на 12 декември да продължим напред”, коментира треньорът на "орлите" Станислав Генчев след последния съдийски сигнал.

"ЛУДОГОРЕЦ" – "ЕСПАНЬОЛ" 0:1

0:1 Кампусано 13'

Стадион: „Лудогорец Арена”, Разград, 11 000 зрители

Съдия: Алиар Агаев (Азербайджан)

"Лудогорец": Пламен Илиев – Недялков, Форстър, Моци, Сисиньо – Марселиньо, Анисе, Баджи-  Вандерсон, Лукоки, Чибота

Резерви: Дамянов, Терзиев, Битон, Швиерчок, Жоржиньо, Дяков, Икоко

Треньор: Станислав Генчев

"Еспаньол": Диего Лопес – Лопес, Еспиноса, Вия – Корчиа, Мелендо, Итураспе, Гранеро, Хави Лопес - Кампусано, Ву

Резерви: Прието, Пипа, Ферейра, Дардер, Рока, Варгас, Лозано

Треньор: Пабло Мачин

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.