Предишните кметски избори се проведоха през 2015-а година

Предишните местни избори се проведоха през 2015-а година. Тогава за последно гласувахме за кметове и общински съветници. Едва половината българи в страната са отишли до урните да дадат своя глас преди четири години. Средната избирателна активност за страната е била около 53 %.

Ден за размисъл преди местния вот в неделя

Разделено по области: средно най-много са гласували в районите на Смолян, Благоевград и София-област. А най-малко в София-град, Русе и Габрово.   

„НОВИТЕ КМЕТОВЕ”: NOVA показва изборния ден в над 14-часов ефир

Поглеждаме и към общините в областите с най-висока и най-ниска избирателна активност: в Община Баните са гласували почти всички. Избирателната активност там е била над 94% (94,31%). Близо толкова е била и в Община Чепеларе (90,13%) и Златоград с над 87% избирателна активност (87,43%)

Общините с най-малко гласували за кмет през 2015-а година са били: Габрово, Русе и София-град. Обобщените данни на Централната избирателна комисия показват, че там избирателната активност е била едва около 40 %. (Габрово - 40,17%, Русе - 40,22%, София-град - 41.25%).

Без сигнали за нарушения в деня на размисъл

А в град Добрич едва около 37% от хората са избрали сегашните си управници. 

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.