Темата коментира анализаторът Мохамед Ибрахим

„От самото начало на годината Доналд Тръмп обяви победата над ИДИЛ, които не трябва да бъдат наричани „държава”, тъй като, те са терористи. Така ги легитимираме, те не са държава”. Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" анализаторът Мохамед Ибрахим.

Лидерът на ИДИЛ е бил погребан в морето

„Тероризмът не е нищо повече от средство и механизъм за постигаме на резултати. За мен това е поредната медийна бомба в полза на действащ американски президент. По времето на Джордж Буш, убит бе основателят на Ал-Кайда - Абу Мусаб ал-Заркауи, който е и предшественикът на Багдади. Той беше халифа на ИДИЛ, но в Ирак. По времето на Обама пък бе убит Осама бин Ладен” коментира Ибрахим”, смята Ибрахим.

Тръмп: Лидерът на ИДИЛ умря като куче, заедно с три от децата си

Според него администрацията на Тръмп, която се намира в предизборна кампания много умело ще използва убийството на лидерът на ИДИЛ - Багдади, за постигане на политическите си цели.

„Въпросът с петролните находища в Сирия е сложен. Тръмп е бизнесмен, той не разбира от политика. Неговата политика лежи на бизнеса, а не на стратегиите”, добави гостът.

Американските спецчасти убиха лидер на ИДИЛ в Сирия

На въпрос дали след изтеглянето на американските войски, районът става по-стабилен, анализаторът отговори така: „Тук трябва да се каже нещо много интересно. Турция участва в агресията срещу Сирия от 9 години насам, но светът се събуди чак сега. Те мислят, че, след като американците се изтеглят става опасно. Но такова нещо няма, защото тази граница е отворена от 9 години и терористите си влизат и излизат, когато пожелаят.”

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook