Животното се разходи около водата, а после реши да поплува

Голяма кафява мечка се промъкна в туристически комплекс в Сопот и си направи СПА процедури. Видеокамери от комплекса заснеха необичайната случка. Видеото предизвика фурор в социалните мрежи. Местните жители предполагат, че това е същата мечка, която се появи преди 10 дни в града им и стресна хората в Сопот

Циркова мечка нападна и рани дресьора си (ВИДЕО)

Коя е най-дебелата мечка в Америка?

2-годишното любопитно мече необезспокоявано се промъква в лифт комплекса край подбалканския град преди 4 нощи. Всяка стъпка на неканения гост е заснета от охранителните камери. "Мечката влиза през оградата и по никакъв начин не нарушава нищо и се потапя в басейна. Плува първо в единия, после в другия басейн. Наслаждава се на своите СПА процедури. Тя безплатно идва тук. Само нашата грешка е, че са затворили душовете, за да може да се изкъпе", каза Александра Емилова.

Изкушена  от витрините със сладоледа, мечката се опитала да си открадне от лакомствата. "Опитва се да отвори да си вземе фунийка сладолед. Вижда че не може и отново влиза в басейна", каза още Емилова.

Мечката най-много обичала да се къпе в топлия водоем. От камерите става ясно, че не за първи път тя влиза безплатно да ползва басейна. От комплекса настояват мечката да не бъде отстреляна и вече са пуснали петиция за това до Земеделското министерство и до Екоминистерството. „Да може тази мечка да бъде преместена по безопасен за нея начин и да бъде уловена. Това дружолюбно мече е слязло, за да си търси храна, и да не се изсичат горите”, заяви Александра Емилова.

 

Преди 10 дни мечката премина през огражденията в близост до лифта и стигна до кошерите с мед на Минчо Балев. Оттогава всяка нощ спи тук, за да пази пчелина си. „Три кошера, от които двата са тотално разбити. Другият може да се възстанови. Аз като светнах с фенера, тя се хвърли, хвана се и скочи долу", каза Балев.

От Горското стопанство съобщиха, че срещу същата мечка са подадени вече 15 жалби от стопани за нанесени щети на кошери и унищожена стопанска продукция. До дни се очаква да се реши съдбата на мечката. „Сигурно във вторник ще направя предложение до министъра за разешение за улавяне и преместване на мечката. Не, няма да бъде отстреляна. Отстрелването е крайна мярка”, каза още директорът на ДГС – Карлово Златю Кличев.

Вече са водени разговори с единствения в България специалист по залавяне на мечки. Комплексът ще поеме пъните разноски за спасяването на мечката.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.