Хората са много притеснени, защото, според тях, агресията на младия мъж може да застигне и децата им

Смъртни заплахи към персонала и децата от градината в гоцеделчевското село Лъжница. Млад мъж от седмици качва в социалните мрежи видео послания със закани за насилие върху част от служителите на детската градина. Хората са много притеснени, защото, според тях, агресията на младия мъж може да застигне децата им.

В клиповете мъжът недвусмислено говори за смърт, кръв и убийства. Все още не се знае дали Шабан Меймиш има психично заболяване. Хората в селото се събраха пред детската градина с призив за повече мерки за безопасност за децата им.

Имало ли е заплахи и насилие в Галиче преди балотажа?

Заплахите започнали преди две седмици. Първоначално гневът бил насочен към директорката на градината. След това заканите продължили, но вече към учителите и децата.

„През пет минути има видеоклипчета със заплахи. Не мога да разбера, защо са насочени към мен и децата, а след това и към персонала. Не знам какви са обвиненията към мен и защо заплашва децата”, заяви директорка Нефсе Койнар.

Родителите също са много изплашени от случващото се. Те настояват да се вземат някакви мерки срещу мъжа. Според близките на Шабан обаче той не би посегнал нито на децата, нито на директорката. Те смятат, че Шабан пуска клипчетата със заплахите, само защото се е ядосал на нещо.

„Магия са му направили. Той само върви в едни тунели, казва, че не знае къде върви, какво прави. Никога не би посегнал на директорката, аз съм сигурна, че никога това няма да го направи”, заявява лелята на Шабан.

„Лично за себе си аз самият съм уплашен. От клиповете слушаме, че ще дойде в детската в необичайно време, без никой да знае, без никой да разбере и нас точно от това ни е страх”, заявява Рамзи Шекиров, учител в детската градина.

„Подадохме сигнал в РПУ-Гоце Делчев. Имаме комуникация с хората, които се занимават със случая. Те дойдоха, взеха данни от родителите на момчето. Доколкото го познавам Шабан, в миналото е бил тих, не е проявявал агресия. Но при последната среща, когато дойде в кметството, по думите и исканията му, прецених, че може би изключва на моменти и е нужно лечение. Трябва да се види и да му се постави някаква диагноза”, кметът на Лъжница Заафер Койнаров.

Мъжът е задържан в 5 РУП на полицията в София. До преди месец Шабан Меймиш не е имал никакви противообществени прояви. В началото на октомври заминал за Украйна, където трябвало да работи в строителството. 

Информация: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.