Всички дрехи и вещи на Зорица от Босна са в червено

Животът на Зорица Реберник от Босна и Херцеговина е буквално оцветен в червено. В нейния роден град Брезе я познават като дамата в червено.

„Когато навърших 18 години, почувствах внезапен, силен порив да нося червено. Не знам как да го обясня, но послушах  тялото си. Когато намерих една червена дреха, трябваше да купя следващата. Трябваше да имам всичко в червено”, разказа Зорица пред камерата на „Събуди се”.

Вече 40 години бившата учителка е отдадена на любимия си цвят. Пътувала е в редица чужди страни в търсене на червени вещи. В червената й къща има само червени чинии и чаши. По декорациите и дрехите в дома няма нито една точка от какъвто и да е друг цвят.

Уникално българско приложение превръща цветовете в музика

„Всички ме познават. Където и да се появя, хората ми предлагат червени неща. И аз ги купувам, независимо от цената”, казва още босненката.

Дори когато минава под венчилото, тя залага на червеното. Булчинската й рокля, купена преди 45 години,всъщност е първата й дреха в любимия й цвят. На погребения също ходи в червено, въпреки възмутените погледни на околните. А със съпруга й са си поръчали и надгробни камъни от специален червен гранит, внесен от Индия. Единственият проблем за бившата учителка е, че половинката й не забелязва, когато си е купила нова дреха.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.