Темата коментира общинският съветник Карлос Контрера

ВМРО ще си сътрудничи с ГЕРБ и в Столичния общински съвет. Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

„В разговори с кмета Фандъкова и с групата на ГЕРБ сме стигнали до извода, че определено има теми, по които можем да работим заедно и да си помагаме, включително и в сферата на транспорта. Градът не може да бъде оставен в хаос. Има теми, по които трябва да се вземат решения”, каза още той.

Фандъкова и новите общинари в София положиха клетва (ВИДЕО+СНИМКИ)

„ВМРО беше единствената политическа формация, която между двата тура заяви ясно политическата си подкрепа. Смятам, че немалка част от избирателите на ВМРО са гласували по-скоро за г-жа Фандъкова, отколкото за г-жа Манолова”, заяви Контрера.

Той обясни, че ВМРО са се договорили с Волен Сидеров групата "Патриоти за София", която функционираше в предишния Общински съвет, да бъде запазена, като Сидеров е поискал да запази свобода на действие и извън групата. „На първата учредителна сесия Сидеров ясно заяви по кои теми ще работи. Той каза, че желае да води диалог с Фандъкова. Това, което имахме с него и с Борислав Иванов като разговор, беше да запазим групата "Патриоти за София", така както тя функционираше миналия мандат. Самият той заяви, че е добре за него да има такава група, но той да остане извън каквито и да е групи, за да има свобода на темите, които ще развива в следващите четири години”, каза той.

Валери Симеонов е новият зам.-председател на НС

Относно назначаването на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, Контрера коментира: „Това е решение на групата в парламента и е подкрепено от по-големия коалиционен партньор. Какъв ще бъде прочитът на отделни хора и групи в обществото, е друг въпрос. Нормално е да има полемика, предвид това, че г-н Симеонов понякога е доста по-рязък в някои коментари. Не мисля, че това трябва да бъде топ тема. Нашата парламентарна група следва да има зам.-председател и логиката сочи това да бъде един от партийните лидери".

„Като общество сме майстори да създаваме ненужни скандали", подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.