Камата коментира отсъствието на португалеца от церемонията "Златната топка"- най-престижното отличие във футбола

На бляскава церемония в Париж в понеделник вечерта стана известен 64-ият носител на „Златната топка”. Лео Меси грабна отличието за рекордния шести път. Специален гост на церемонията в Париж беше и най-успешният български футболист Христо Стоичков, който поведе Меси към подиума. Кореспондентът на NOVA Петя Желева успя да надникне зад кулисите на престижната церемония.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

„Много съм щастлив и горд, че бях в делегацията на "Барселона" на този голям празник за футбола. Много от футболистите ме накараха да се върна към това, което изпитах преди 25 години. Да си носител на „Златната топка” цели шест пъти не е малко. Търпиш много лишения, постоянно си под напрежение и трябва да побеждаваш. Никой не може да оспори футболните качества на Меси”, каза Христо Стоичков в интервю за NOVA.

Братска прегръдка между Лео Меси и Христо Стоичков (ВИДЕО)

Той кометира и отсъствието от церемонията на най-големия съперник на Меси за трофея - Кристиано Роналдо.

„Когато той е първи, винаги е в залата и е усмихнат. Когато обаче е втори или трети, той не се явява. Това показва какъв човек е. Така не уважава труда на другите момчета и на отборите. Мисли само за себе си”, категоричен бе Камата.   

Целия разговор с футболната ни легенда гледайте във видеото.

Репортер: Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.