„Обединени патриоти“ предлагат промени в него

"Обединени патриоти" предлагат промени в Закона за хазарта, с които се забранява извършването на лотарийни игри от частни фирми. Вносител на законопроекта е Валери Симеонов.

"На първо място залагам забраната за извършване на лотарийни игри от частни фирми. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в много държави от ЕС, защото тогава част от печалбите, са гарантирани, че ще отиват в Спортния тотализатор", посочи Симеонов. Предвижда се и забрана за продажби на лотарийни билети в радиус по-малък от 300 метра от учебни заведения, детски градини и университети, посочи вносителят. Симеонов заяви, че вече е получил подкрепа за законопроекта от управляващите от ГЕРБ, от министъра на спорта Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов, и от премиера Борисов.

Комисията по хазарта от колективен да стане едноличен орган, ще предложи финансовият министър Владислав Горанов. В аванс в кулоарите на парламента той анонсира, че промените в закона за хазарта се очаква да са готови до месец.

Очаква се позиция на Национална лотария.