Един момент променя живота ѝ завинаги, но тя не спира да се бори

В началото на 2019 година Биляна Дудова печели трета поредна европейска титла в борбата. Скоро след това младата спортистка се срива психически. Новината, че е направила опит за самоубийство, шокира спортните среди. Биляна е спасена.

Шампионката по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

„Сринах се”, признава Биляна Дудова в интервю за NOVA. „Преживяла съм трудности в живота ми, но успях да се справя. Човек трябва да открие своето място в живота и да му се радваш. Възстанових се трудно и близките ми помогнаха”, каза Биляна.

Тя сподели, че преди 9 години е загубила майка си. „Това беше най-трудният момент в живота ми, защото едва го преживях. Дадох си сметка, че се боря за нея и знам,че тя ме подкрепя винаги. Винаги се боря за живота си и по всякакъв начин съм се опитвала да постигам целите си. Трудностите ми помогнаха да бъда винаги опора на другите", каза още Дудова.

„Преди няколко дни плаках, защото носих в молитвеника снимка на майка си. Това винаги ме натъжава и усещам, че се свързвам с нея. Става ми тежко, защото никога няма да я прегърна", заяви тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Краси Боев