Става въпрос за ритуала, на който жени орисват детето

Едно от звездните бебета на 2019 г. - дъщеричката на звездата от хитовия сериал на NOVA "Откраднат живот" Наум Шопов и половинката му Теа Минкова, имаше своя първи празник. Става въпрос за ритуала, на който жени орисват детето, а именно - погачата. 

Амая със сигурност няма да си спомня празненството, но от снимките в профила на Теа се вижда, че е било наистина уютно и весело тържество.

Във влога си Теа споделя, че доста фирми са се свързали с тях с предложението да организират безплатно празника на Амая, но родителите отказали.

Празникът се чества на 40-ия ден от рождението на бебето и за Теа и Амая той е започнал рано сутринта с посещение в църква, където свещеник им е чел молитва. На младите родители било препоръчано да не чакат бебчето да навърши годинка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сандвич♥️ @shopov

A post shared by Tea (@teaminkova) on

Самият празник се е състоял в дома на майката на Теа и е бил в розовата гама. Имало е мъфини с името на Амая, много френски макарони и торта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Моето момиченце 🧸🎀

A post shared by Tea (@teaminkova) on

Разбра се, че Наум и Теа очакват първата си рожба през лятото, когато двамата споделиха снимка от почивката си на остров Тасос. Амая се роди на 5 декември миналата година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Днес Амая става на 1 месец❤️🎉. Когато ме попитат “как сме вкъщи”, отговорът е точно в тази снимка - един месец в който падна голяяяямо гушкане и опознаване с Амая. Изобщо не съм се напрягала дали всичко е изпрано, сготвено, изчистено.. та дори и как изглеждам. Дадох си един период в който да се адаптирам без да се притеснявам за битовизми. Сега, лека полека си влизам в ритъм и с работа и с домашните неща, защото имаме големи планове за 2020❤️ А при вас как беше първият месец с бебче вкъщи?

A post shared by Tea (@teaminkova) on