Той беше внесен от БСП

Вотът на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов не мина. Срещу вота гласуваха 124-ма депутати, сред които и независимите от "Атака". 102-ма бяха "за". Сред въздържалите се деветима народни представители бяха тези от ВОЛЯ.

Депутатите дебатираха по вота на недоверие (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да бъде успешен вотът, той трябваше да бъде подкрепен от 121 народни представители.

„Галъп”: Всеки втори българин одобрява вота на недоверие срещу правителството

Това беше четвъртият вот недоверие към правителството „Борисов 3“, като този път той беше на тема "провал в политиката по околната среда и водите".

 

"С фиаско за опозицията приключи поредният вот на недоверие. Идеята и темата са актуални проблеми в сектор "Околна среда", но сценарият беше слаб, а реализацията - лоша. Основната ви цел да извлечете политически дивидент от кризата в Перник. Кой от БСП ще понесе отговорност за проваления вот?", коментира от парламентарната трибуна Даниела Дариткова от ГЕРБ.

"Единствената цел, която преследвахте, е да влезете във властта през задния вход", допълни съпартийникът й Красимир Ципов. 

 

"Знаем, че вотът на недоверие не мина. Но нека да излезем от математиката. Питаме ви вас, които сте гласували за тези партии: Вие за това ли гласувахте - да дишате рак, да пиете отрова и да плащате скъпите лекарства?", каза от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По същото време в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов благодари на парламентарното мнозинство. "БСП и ДПС се опитаха да оформят нова коалиция - прекрасно знаем как управляваха при Орешарски. Така че, благодаря на двете формации в парламента, които подкрепиха правителството - ОП и ГЕРБ", каза министър-председателят.