Седмица след тази тъжна история се появи и фалшива дарителска кампания

Пожарът в конюшня край врачанското село Сираково, в който загинаха 11 елитни ездитни коне, е предизвикан от късо съединение. Животните били собственост на различни хора, които ги гледали заедно, за да могат да си помагат взаимно. Подозират, че са станали жертва на палеж.

Те помагаха за лечението на деца с двигателни проблеми. Родителите им обявиха, че започват акция по възстановяване на конюшнята. 6 дни след огнения ад, който изпепели конюшнята, хората започват постепенно да стъпват на краката си емоционално. За този период те са почистили навсякъде наоколо и се събират всеки ден

От възродената надежда е възникнала легендата за птицата Феникс, защото от пепелището на пожара се ражда нова амбиция. Павлин, който ни разказа миналата седмица за мъртвите, убитите мечти, сега е тук с нова надежда. Днес се очаква да пристигнат два подарени коня.

Късо съединение предизвикало пожара, при който загинаха 11 елитни коне

"Днес се очаква да пристигнат два подарени коня. Искам да кажа, че се усеща подкрепата от хората. Не знам какво да ви кажа, освен едно огромно "Благодаря!" от цялото си сърце", каза Павлин пред камерата на NOVA.

Конният състезател Павлина, която преди не беше изпълнена с надежда, сега тя е усмихната за мечтите си. "Хората искат да помогнат. Ние останахме заедно и помагаме един на друг. Отново ще имаме конюшня", каза още тя.

За тези 6 дни хората споделиха, че са свършили изключително много работа и се надяват, че до предстоящото състезание на 7 март ще бъдат готови. "Изчистихме конюшната отвътре. Обадиха се колеги от Българската федерация по конен спорт. По сметката ни има постъпления - две - три седла, амуниция за конете", заяви Любо.

Сметката, на която тези хора, които възраждат надеждите си от пепелта, тя е на Община Борован.