Всичките те са се били в държави от Източна Азия

Трима пациенти от Хасково и един мъж от Варна са изследвани за коронавирус. 

В Италия изолираха коронавируса

Преди седмица мъж и жена от Хасково се върнали от почивка в Тайланд. На 28 и 29 януари са вдигнали еднократно температура с лека отпадналост, без кашлица и симптоми на белодробна инфекция.

Двамата веднага посетили личния си лекар, който ги насочил към Инфекциозното отделение. Те разказали, че край тях в Тайланд не е имало болни.

Как изглежда коронавирусът под микроскоп? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сега мъжът и жената са в добро състояние. Спазват се разпоредбите на здравното министерство и затова са изпратени проби за изследване в София, съобщи д-р Красимира Кинова предполага, че резултатите ще бъдат негативни.

От Националната референтна лаборатория съобщиха, че пробите за наличието на коронавирус са отрицателни. 

Шофьор на такси изгони от колата си пътник, пристигащ от Ухан (ВИДЕО)

Трети пациент - мъж от Хасково, се е завърнал от Шри Ланка. Той е приет вчера в болницата с пневмония. Неговите изследвания също са изпратени в лабораторията в София и се чакат резултатите.

„По-скоро става въпрос за превенция с цел опазване на тяхното здраве и общественото. Имайки предвид създалата се ситуация, идвайки от региони, дори и да не са в огнището на заразата, е необходимо да бъде направено това изследване. Говорим за един умерен риск. Хората трбява да се страхуват, но трябва да бъде премерено и обоснован този страх”, коментира д-р Красимира Кинова.

Мъж от Варна пък се е прибрал от Китай. Неговите изследвания също са отрицателни за наличие на коронавирус.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК