Премиерът е разпоредил незабавна проверка на боклука около АМ „Струма”

Няма война на правителството с други институции - това обяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на кабинета. 

"Ние не воюваме, ние не сме нарушили добрия тон. Оставям на съвестта на всеки, който го прави, да продължава, или не – негова работа", заяви той.

Екоинспектори влязоха във фирмата, чиито склад се запали под АМ „Струма” (ВИДЕО)

Министър-председателят обяви, че е прегледал пресата, в която пише за войни и сблъсъци, и отрече подобни твърдения.

Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите (ВИДЕО)

Борисов е разпоредил незабавна проверка на боклука около автомагистрала „Струма”.

„Изпратих главния секретар на МВР там – незабавно трябва да се намерят тези негодници, които продължават да съхраняват боклук”, обяви той.

Президентът: Снемам доверието си от правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Темата за коронавируса също бе коментирана преди заседанието на МС. Премиерът даде думата на здравния министър и той припомни, че вчера съобщиха за четирима българи, трима от тях са в Хасково – едно семейство и един мъж, а един е във Варна. „Семейството и мъжът във Варна показват отрицателни резултати на новия коронавирус, независимо от това ще продължим да ги наблюдаваме докато изтече 14-дневният карантинен период. Днес може би до обяд или ранния следобед ще получим и за мъжа в Хасково. Просто пробата е отишла по-късно”, заяви Ананиев.

 

 

Той отчете, че за вчерашния ден само през летище София са влезли 1763 души, от които петима китайски граждани. „Не показват температура, но независимо от това сме ги поставили под домашно наблюдение”, заяви здравният министър.

МЕРКИ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА: Мъж от Хасково остава в инфекциозно отделение

Ананиев разказа и че има две китайски сдружения у нас – едното е на студентите, а другото е на бизнесмените и те сами организират посрещането на китайците, които пристигат в България. „Тоест, след като минат през нашата термокамера, попълнят съответната листовка въпросника и получат указанията от нашите здравни и други власти, те ги посрещат с техен транспорт, не ги пускат в градския транспорт и ги завеждат до място където живеят като 14 дни си ги наблюдават самите те. Това е наистина интересен факт, може би това е практика и в други държави, но това облекчава и дейността на нашите власти”, заяви здравният министър.

 

Видео: БГНЕС

Тук премиерът каза, че МВР имат указания да му оказват максимум съдействие.

Ананиев подчерта, че усилено наблюдение се прави на пазара в „Илиянци”. „Има наше българско училище, в което учат 30 китайчета, те са под непрекъснато наблюдение, разбира се добре са”, каза министърът.