„Ако утре спрем „ТЕЦ Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне”, смята председателят на КНСБ

„Ще имаме ток, но с 20% по-скъп”. Това прогнозира председателят на КНСБ Пламен Димитров в ефира на „Здравей, България”.

Преди дни стана ясно, че синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката. „Ако утре спрем „ТЕЦ Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне. Всички домакинства, които са под прака на бедност, как ще си платят тока?”, пита Димитров.

Кирил Домусчиев: Има енергийна мафия в България

„„Зелената сделка” покрива 10 области. Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но не успешно за пакета „Мобилност”. Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации – да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

ЦЕНАТА НА ТОКА: Защо бизнесът иска сигурност и предвидимост?

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес. 

„Относно приватизацията – главният прокурор се захвана с нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой крадеше в годините на прехода ” каза още Пламен Димитров от КНСБ. Той допълни, че все пак е имало и успешни сделки на приватизация.

Повече гледайте във видеото

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си