Това заяви Христо Проданов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

„В никакъв случай не подкрепяме прояви на освирквания, и то в такива светли за България дни. Миналата година на 3 март, на връх Шипка, когато председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поднасяше венци, се получи същото. Ние сме убедени в това, че тези прояви не могат да бъдат контролирани. Когато имаш пет или повече хиляди събрали се, не се знае какви хора има в шествията. Не може да се прехвърля вината на БСП, президента, или когото и да е било друг. Участието, митингът и шествието беше надпартийно и организирано от президента. Бяха поканени български граждани, а не политически партии”. Това заяви в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от БСП Христо Проданов. 

ГЕРБ: Поругаването на паметта на Апостола премина под патронажа на Радев

Изказването му е по повод освиркванията по време на честванията за годишнината от гибелта на Васил Левски. 

БСП: Президентът има право да води шествие на български граждани

„Ние сме убедени в едно – това, което казва президентът, не се споделя от ГЕРБ, но за съжаление се споделя от българските граждани. Това е истината за битието на българите и за държавата, в която живеем. Акцентите в словото на президента бяха за похитената държава – е, България не е ли похитена наистина?”, запита Христо Проданов. 

Депутатът от БСП коментира и словесната престрелка между премиера Борисов и управителя на АПИ Георги Терзийски. „Според мен Борисов се отнесе унизително спрямо него. Не знам дали тези хора имат достойнство. Ако бях на мястото на този човек, щях да хвърля оставка и да му кажа, че в крайна сметка се изпълнява това, което той е наредил и което той упражнява като политика”, каза Христо Проданов. 

Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си

Депутатът от БСП направи прогноза, свързана с машинното гласуване. „Надявам да не се окажа прав, че са тръгнали в посока да отменят машинното гласуване”, каза Проданов. 

Повече гледайте във видеото.