Нашите отстъпиха с 63:73

Националният ни отбор по баскетбол бе близо до изненадата още в първия мач от европейските квалификации. Нашите имаха златен шанс и бяха близо до победата като гост на Гърция, след като три минути преди края изоставаха само с 2 точки, но в крайна сметка отстъпиха с  63:73.

На 24 февруари тимът ни приема Латвия в първото си домакинство от групата. Мачът е от 19.00 часа в "Арена Ботевград".

Мажоретки си спретнаха масов бой на баскетболен мач (ВИДЕО)

Като титуляр за българския тим стартира Дий Бост, въпреки че бе измъчван от вирус до последно. Началото бе добро за България, с добра игра от високите играчи в стартовия състав на нашия тим - Йордан Минчев и Станислав Ваклинов. Едва в самия край на първата част Гърция взе две точки аванс за 19:17. До почивката гърците успяха да натрупат още няколко точки аванс.

40:34

Статуквото се запази и след почивката, като домакините отново спечелиха частта, този път с 14:12. Четвъртата част беше двуяка - с предимство в определени моменти за двата тима. 3 минути преди сирената българите наваксаха изоставането си и свалиха разликата само до две точки, но това само мобилизира домакините, които в края бяха по-концентрирани и спечелиха двубоя.

Кои спортни клубове дават най-високите заплати?

Димитър Димитров завърши с 15 точки и 7 борби за България, Дий Бост добави 14 и 8 асистенции. По 10 отбелязаха Йордан Минчев и Станимир Маринов.

Лефтерис Бохоридис реализира 19 за Гърция.