До момента не е ясно кой ще плати за нея

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще настояват за засилена и по-ефективна охрана в Канада, след като се оттеглят от кралските си задължения.

Обявиха датата за Megxit

Двойката се съгласи да спре да използва марката си Sussex Royal, когато се оттегли като старши членове на кралското семейство на 31 март, но настоя за по-засилена охрана, съобщава БГНЕС. До момента не е ясно кой ще плати за нея, въпреки че според слуховете бащата на Хари - принц Чарлз, се е съгласил да поеме временно плащането по сигурността на двойката в Канада.

Кралицата забрани на Хари и Меган да използват бранда "Sussex Royal"

В изявление на уебсайта си Хари и Меган съобщават: „Договорено е херцогът и херцогинята на Съсекс да продължат да изискват ефективна сигурност, за да защитят тях и сина им. Това се основава на факта, че херцогът е публична личност, както и на това, че е роден в Кралското семейство, а също и на военната му служба, собствения независим профил на херцогинята и споделеното ниво на заплаха и риск, документирани през последните няколко години". Постът завършва с думите, че повече подробности не могат да бъдат съобщени от съображения за сигурност.

Задържаха трима, планирали покушение срещу принц Хари

Хари и Меган – щастливи и неглиже в Канада (СНИМКИ)

Двойката също така твърди, че няма закон или правило, което да им попречи да използват думата "royal" в своята марка, но въпреки това обещават да не я използват след пролетта на тази година.

Припомняме, че 35-годишният Хари и 38-годишната Меган обявиха решението си да се оттеглят от кралското семейство в публикация в Instagram миналия месец.

Мегзит - от кои привилегии не се отказват Меган и Хари

Принц Хари и Меган заплашиха със съд папараци за снимки в Канада (ВИДЕО+СНИМКИ)

MEGXIT: Краят на една кралска приказка (ВИДЕО)

Принц Хари: Съкрушен съм, че се стигна дотук (ВИДЕО)

Принц Хари и Меган се отказват от кралските си титли