Бащата на Меган: Очевидно 3 милиона долара и дом с 26 спални не са им достатъчни

"Блясък" и "скандал" са ключовите думи за един сценарий от изминалите дни. Избухна светска бомба, която гръмна на Острова и се разпространи мълниеносно по целия свят - принц Хари и съпругата му Меган се отказаха да са част от кралското семейство.

„Тя ми се обади по телефона и каза: „Имам ново гадже”. Аз казах „Чудесно”. Тя отвърна: „Той е британец”. Отговорих: „ОК”, а тя добави: „Той е принц”. Казах „Добре”. А тя заключи: „Той е принц Хари”, разказва бащата на Меган Маркъл Томас.

Принц Хари и Меган се отказват от кралските си титли

Да се омъжиш за принц - в приказките и романтичните филми това е кулминацията. Но не и за Меган Маркъл. Тя избра да счупи стъклената пантофка и загърби титлите и дворците.

„Чувствам, че това е нейно решение, защото никак не беше щастлива с публичните критики”, споделя полусестрата на Меган Саманта Маркъл.

„Преди две години имаше сватба, която привлече вниманието на света към онази Меган, американката, разведената бивша актриса. Фактът, който с Хари трябва да признаят, е, че медиите ги ужасяват, следейки всяка тяхна стъпка”, каза кралският коментатор Ричард Фицуилямс.

Елизабет II: Решението за Хари и Меган е взето след много месеци разговори

Една от най-коментираните двойки в света скъса териториално, церемониално, финансово и емоционално със сърцето на кралското семейство, за да заживее независимо в Канада.

„Те ще поемат по своя път. Цитатът „каквото Меган иска, го получава”, е абсолютно верен. Няма абсолютно никакво съмнение, че Хари и Меган искат да бъдат независими. Те желаят да правят нещата по своя начин. Вероятно Канада е стъпка към Калифорния, което очевидно означава Холивуд”, посочи Фицуилямс.

„И двамата ще се превърнат в изгубени души. Не знам какво търсят. Не мисля, че и те знаят”, смята Томас Маркъл.  

Принц Хари: Съкрушен съм, че се стигна дотук (ВИДЕО)

„Това, което видяхме и чухме досега, наистина предотврати една криза. Много хора ще останат доволни от факта, че те няма да търгуват с титлите си. Не мисля, че ще злоупотребят, правейки благотворителност. Имат чисти намерения. Ще имат добър живот в Канада или където са избрали да живеят”, добавя кралският биограф Пени Джуниър.

Най-забавните реакции след Мегзит в интернет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вместо да модернизират бившата империя в момент на политическа и национална несигурност, когато бъдещето на Обединеното кралство е поставено на карта, Хари и Меган избраха да си тръгнат. Без да кажат лично на кралицата и хвърляйки в смут монархията.

„Очевидно 3 милиона долара и дом с 26 спални не са им достатъчни”, критикува ги Томас Маркъл.

„Вероятно Опра Уинфри ще плати за тях и американците ще продължат да плащат за нея, защото се интересуват от тази жена. Тя беше треторазрядна актриса в „Костюмари” - нещо като евтина сапунена опера. Всичките й богати приятели ще плащат – Клуни, Обама, Уинфри”, посочи жителката на Лондон Сандра Шейви.

Меган Маркъл се появи за пръв път публично след Мегзит (СНИМКА)

„Това е една от най-великите институции с най-дълъг живот. Те я унищожават. Правят я да изглежда евтина. Превръщат я в корпорация с корона. Нелепо е. Не би трябвало да го правят”, добавя бащата на Меган.

„Вярвам, че става дума за расизъм, ако трябва да съм честен. Защото по коренно различен начин се отнасят към Уилям и Кейт в сравнение с Меган и Хари”, казва лондончанинът Теми.

Твърд или мек Мегзит? Тепърва ще разберем. Но аниматори и карикатуристи вече усилено се надпреварват кой по-добре ще осмее скандала. Междувременно магазините на Острова пуснаха сувенирите с Хари и Меган на промоция. Мотивът – вече не били част от кралското семейство.

Бащата на Меган Маркъл е готов да свидетелства в съда срещу нея

Кралицата отпусна „преходен период“ на Хари и Меган (ВИДЕО)