Темата коментира директорът на Националния студентски дом Християн Даскалов

Грипната ваканция завладя цялата страна. За някои деца е хубава новина, но за родителите не чак толкова. Децата не могат да се събират и трябва да използват това време за самоусъвършенстване.

„Приключенското учене става чрез преживяване на различни истории и предизвикателства. В корпоративния сектор се знае като „скевинджър хънт” – търсене на съкровища, т.е., когато има изнесени обучения, ни се дават предизвикателства, разписани на карти. Това представлява книга-игра”. Това каза в ефира на „Плюс-Минус.Коментарът след новините” директорът на Националния студентски дом Християн Даскалов.

Обявиха грипна епидемия и ваканция в цялата страна

Той обясни, че родителите трябва да бъдат креативни в работата си с децата. „Те могат да вкарат в обучението две предизвикателства – с учебен и забавен характер. Накрая трябва да има награда за детето, за да му бъде мотивация. Родителите трябва да съчетаят полезното с приятното”, каза още Даскалов.

„Посещаването на мероприятия може да е полезно за децата по време на грипната ваканция. Познатите ни образователни сайтове могат да подскажат каква професия ще ти приляга, но има и такива, които са посветени за каузи. Ако детето е болно, то може в Уикипедия да създаде страница за селото му и да я развива”, заяви директорът на Националния студентски дом.