Пред болницата в града е засилено полицейското присъствие

Два са потвърдените случаи на коронавирус в Плевен. В града освен 27-годишния мъж, дал положителна проба, е открит и втори заразен - 61-годишен пациент на белодробната клиника. 

Какво е състоянието на единия мъж от Плевен, дал положителни проби за коронавирус? (ВИДЕО)

27-годишният мъж постъпва в болницата преди три дни заради усложнения от грип. Тест за коронавирус му е направен рутинно. Но дава положителна проба, заради което спешно е отделен от другите болни.

ОКОНЧАТЕЛНО: Четирима българи са заразени с коронавирус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Достъпът до лечебното заведение в Плевен е строго ограничен, външни лица не се допускат. Дори част от персонала тази сутрин остана извън болницата.

Здравни работници, които чуха за коронавируса по време на нощната си смяна пък заявиха, че им е наредено да се засили хигиената.

Пред болницата е засилено полицейското присъствие, а оттам уверяват, че имат достатъчно предпазни костюми.

МС одобри извънредни мерки за засегнатите от коронавируса райони у нас (ВИДЕО)

Приключи и заседанието на областния оперативен щаб относно коронавируса в Плевен. На база възникналата обстановка с два регистрирани случая на COVID-19 в града са набелязани конкретни мерки и срокове за овладяване на ситуацията, завиха от щаба. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също е в Плевен, като посочи, че в града рисков контингент от италиански работници е под наблюдение.  

„Има рисков контингент от чужденци, работници от Италия. Властите наблюдават този контингент. Една част от работниците живеят на едно място, но някои са на квартири. При симптоми - ще бъдат преглеждани и ако се налага хоспитализирани и изследвани. Публичните и масовите мероприятия е редно да бъдат отложени”, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Борисов: Считаме, че единият нулев пациент с коронавирус е дошъл от Гърция (ВИДЕО)

Двама души от медицинския персонал на плевенската болница са поставени под карантина. 

Стана ясно, че в Плевен ще бъдат преустановени учебните занятия в детските градини, университетите и училищата. Ще бъде удължена и грипната ваканция, но докога все още не е потвърдено.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК